Vespasafari
Ruukintie 11
07970 Strömfors / Ruotsinpyhtää

sähköposti: info@vespasafari.fi
puh: +358 400 993397

LOVIISAN VANHA KAUPUNKI

Kapeilla kujilla, merituulen tuoksussa voi palata ajassa taaksepäin aina 1700-luvulle saakka. Viehättävä pikkukaupunki on saanut nimensä Ruotsin kuningatar Loviisa Ulriikalta. Ainutlaatuisen vanhan puukaupungin talojen keskellä on Tuhannen Tuskan kahvila, kuuluisa leivonnaisistaan. Ja vain parinsadan metrin päässä Laivasillalla laineet liplattavat kymmenien veneiden kylkiin. Ken haluaa tietää lisää Loviisan historiasta, voi tutustua Komendantintaloon kävelymatkan päässä.
www.visitloviisa.fi

Kesto: 3,5 h

Aika: 1.6.-15.9.
Lähdöt keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12. Ryhmille sopimuksen mukaan.

Hinta: yksi hlö/Vespa 65€, kaksi hlö/Vespa 110€. Sisältää kahvin ja leivonnaisen oman valinnan mukaan, opastuksen, kypärän, polttoaineen ja vakuutuksen.

MOISION KARTANO

Jos omistat pitsikäsineet ja päivänvarjon, ota ne mukaan matkalle 1800-luvun kartanoromantiikkaan täynnä taide- ja makuelämyksiä. Upeassa Carl Ludvig Engelin suunnittelemassa rakennuksessa näet vanhojen mestareiden maalaustaidetta sekä Wäinö Aaltosen, Jussi Mäntysen, Johannes Takasen ja Ville Vallgrenin veistotaidetta. Moision taidekesä Elimäellä on jo käsite, silloin kartanon salit ja kesägalleria täyttyvät eri taiteilijoiden teoksista.
www.moisionkartano.fi

Kesto: 4 tuntia.

Aika:1.6.-31.8. Lähdöt sunnuntaisin klo 12. Ryhmille sopimuksen mukaan.

Hinta: yksi hlö/Vespa 65€, kaksi hlö/ Vespa 110€. Sisältää opastuksen, pääsyliput, kahvin ja leivonnaisen, kypärän, polttoaineen ja vakuutuksen.

MUSTILA ARBORETUM

Kesäkuussa kukkivat sadat alppiruusut ja atsaleat Elimäellä Mustila Arboretumissa. Heinäkuussa humisee eksoottinen havupuumetsikkö. Suomen vanhin ja suurin puulajipuisto on perustettu jo vuonna 1902. Opastetulla kierroksella pääset kokemaan kesän parhaassa loistossaan. Nautimme pikkusuolaista ja kahvia, halukkaat voivat maistaa myös tilkkasen tilan viinejä. Arboretumista voi lisäksi hankkia siemeniä ja pieniä taimia pysyväksi muistoksi. Kotimatkalla pysähdymme tankkaamaan Ruotsinkylän Gulf -asemalla, jonka ainutlaatuinen tunnelma vie vuosikymmenten taa.
www.mustila.fi

Kesto: 4 h

Aika: 1.6.-15.9. Lähdöt Strömforsin ruukista lauantaisin klo 12. Ryhmille sopimuksen mukaan.

Hinta: yksi hlö/Vespa 65€, kaksi hlö/Vespa 110€ Sisältää pääsymaksut opastuksineen,

SIIRRY TÄSTÄ VARAAMAAN VESPASAFARI VERKKOKAUPPAAN->